Een toekomstbestendig bedrijf, opgebouwd voor de volgende generatie.
Guy Arnold, 61, is een vleeskuikenhouder in Haillot in België (provincie Namen). Hij is al meer dan 30 jaar agrarisch ondernemer en runt een bedrijf met 70.000 vleeskuikens en Belgische Blauwe runderen.

Achter hen staat de nieuwe stal met de tarwesilo. 28% van het rantsoen van de kuikens bestaat uit tarwe die in de regio en op de boerderij wordt verbouwd.
Diversifiëren voor opvolgers
Guy: "Ik was op het einde van mijn carrière op zoek naar een manier om mijn bedrijf te diversifiëren zodat ik het gemakkelijk zou kunnen doorgeven aan mijn opvolgers. Ik koos ervoor om mijn vleeskuikenbedrijf verder te ontwikkelen.
Kiezen voor vleeskuikens
“Eigenlijk heb ik verschillende redenen om voor vleeskuikens te kiezen”, vervolgt Guy. "Ik denk dat de consumptie van kippenvlees in de toekomst zal toenemen, omdat consumenten zich aangetrokken voelen tot wit vlees. Het is een dieetvlees zonder religieuze taboes en het is ook betaalbaar."
"Bovendien lijkt dit precisiewerk, dat veel toezicht vereist in de stal, me fysiek niet te zwaar. En op mijn leeftijd is het nog leuk ook", lacht de pluimveehouder.
Juridische procedure
"Na maanden van juridische procedures en beroepen tegen mijn project, ben ik blij dat ik sinds november 2024 eindelijk kuikens kan houden in mijn nieuwe vleeskuikenstal. Het gebouw meet 90 x 24 meter en heeft een capaciteit van 45.000 kuikens. Vanwege de extra eisen op het gebied van ammoniakuitstoot heb ik de stal voorzien van een warmtewisselaar.
Uitzonderlijke resultaten
Volgens vleeskuikenspecialist Thomas Courtois behaalt Guy al jaren erg goede resultaten in de oude stal. "En hij blijft uitblinken in de nieuwe stal. Vanaf de eerste ronde heeft hij zeer goede resultaten behaald.
Kwaliteit en consistentie
"Ik heb opnieuw gekozen voor de Heus als partner. De kwaliteit van het voer en de consistentie van mijn technische resultaten zijn voor mij de belangrijkste criteria", besluit Guy.
Wij wensen de familie Arnold veel succes met hun bedrijf!

Thomas Courtois
Vleeskuiken specialist
Wil je meer weten over de mogelijkheden om vleeskuikens te houden? Neem dan contact met me op.