Vezels voor de fitste zeugen

Matrix-wals-technologie

Waarom zijn vezels zo belangrijk voor zeugen?

Lees er alles over

Download het whitepaper

Fittere zeugen met de juiste vezels

Het spreekt voor zich dat de voersamenstelling erg belangrijk is voor de voerbenutting van varkens. Maar wat niet iedereen zich realiseert is dat bij de huidige hoogproductieve zeugen ook de structuur van het voer erg belangrijk is. Door fysiek ander voer te geven, met dezelfde grondstoffen en voederwaarde, kan de maag-darmgezondheid en de algemene weerstand van de zeug aanzienlijk verbeteren

Wat is Matrix-wals-technologie?

Met de unieke Matrix-wals-technologie maken we onderscheid in de behandeling van eiwit- en zetmeelrijke grondstoffen die fijn in het voer moeten komen en vezelrijke grondstoffen die we grof in het voer willen hebben. Zo wordt de maag-darmgezondheid verbeterd, zodat de varkens beter kunnen presteren.

Vraag onze specialist naar meer informatie

Alleen de fysieke vorm van het voer is anders

Met Matrix-wals-technologie verandert de samenstelling van het voer niet, maar wel de fysieke vorm. Om de juiste mix van grondstoffen met verschillende deeltjesgrootte te kunnen maken, gaat per grondstof het deel dat fijngemalen moet worden via de hamermolen en de vezelrijke delen over de walsen. Dat resulteert in een voer waarvan de verschillende onderdelen van de grondstoffen op de juiste plek in het maag- en darmstelsel hun werk kunnen doen.

De voordelen van Matrix-walsen

Vezels zijn stoffen die in de dunne darm niet verteerd worden en onverteerd in de dikke darm terechtkomen. De bacteriën in de dikke darm verteren de vezels (fermenteren). Hierbij komen stoffen vrij die het varken gezond maken en zorgen voor een goede ontlasting. Te weinig voedingsvezel heeft nadelige effecten op de maag- en darmgezondheid.

Gezonde darmflora

Voedingsvezels hebben een positief effecten op de maag- en darmgezondheid.

Hogere biestproductie

Extra voedingsvezels einde dracht zorgen voor een hogere biestproductie.

Meer rust, minder stress

Voeders met veel vezels verhogen de verzadiging en zorgen voor minder stress

Vezels helpen tegen maagzweren

Voer met voldoende vezels zorgt ervoor dat de maaginhoud vast wordt en zure maagsappen niet op het kwetsbare gedeelte kunnen inwerken. Het voorkomt een te vloeibare maaginhoud.

Lees er alles over op het Factsheet maagzweren

Het belang van vezels voor zeugen

Bij de huidige hoogproductieve zeugen is de structuur van het voer erg belangrijk is. Door fysiek ander voer te geven kan de maag-darmgezondheid aanzienlijk verbeteren.

Albert Timmerman

Productmanager zeugen en biggen