Rosé Ad Lib.

Hogere dagelijkse groei dankzij de vrijheid van stro en meel

Edwin van Werven

Verkoopleider

Rosé Ad Lib.

Een goede en gezonde ontwikkeling

Neem contact op met onze expert

Stro en Meel als Alternatief voor Mais

Steeds meer kalverhouders stappen over van traditionele snijmais naar een combinatie van stro en meel, beide in onbeperkte hoeveelheden aangeboden. Deze opvallende verschuiving is te danken aan de introductie van het nieuwe voerconcept Rosé Ad Lib, een initiatief dat niet alleen kosteneffectief blijkt te zijn, maar ook aanzienlijke voordelen biedt voor de groei en gezondheid van de kalveren. Rosé Ad Lib. verlaagt de voerkosten en biedt meer flexibiliteit. 

Unieke benadering van De Heus

Rosé Ad Lib. is een innovatieve voerconcept, dat is ontwikkeld door De Heus, en maakt gebruik van onbeperkte, aparte verstrekkingen van stro en meel - een unieke benadering in de markt

Groei door Constante voeropname

Een belangrijk voordeel van dit nieuwe voerconcept is de constante voeropname. Kalveren krijgen de mogelijkheid om continu te kiezen tussen meel en stro, wat resulteert in een gestage en gezonde groei. Deze benadering maakt flexibelere voertijden mogelijk en draagt bij aan de algehele gezondheid van kalveren, met name in de lagere regionen van de koppel.

Een van de kernpunten van dit nieuwe concept is de verbetering van de pensgezondheid bij kalveren. In een standaard rantsoen met snijmais worden nutriënten vaak afgestemd op het gemiddelde kalf, wat niet optimaal is voor kalveren in de onderste regionen. Met Rosé Ad Lib. heeft u dit probleem niet.

Het stimuleert een natuurlijke eetgedrag. De mogelijkheid voor kalveren om te kiezen tussen stro en meel verbetert ook de pensgezondheid, voeropname en algehele groei.

  • Constante voeropname door individuele afstemming
  • Flexibelere voertijden
  • Draagt bij aan algehele gezondheid

Kostenvoordeel

De voortdurende stijging van de prijzen en de variabele kwaliteit van snijmais in de recente jaren vormt de basis voor de ontwikkeling van Rosé Ad Lib. producten zoals tarwestro en meel zijn voordelige ingrediënten en bovendien constant van kwaliteit. Een grondige doorrekening van het voerpakket toonde een kostenvoordeel van circa 7% vergeleken met het traditionele mais- en brokrantsoen.

Ad Lib voeren in de praktijk

Met Rosé Ad Lib. kunnen voertijden flexibeler worden ingedeeld. Het is daardoor mogelijk om vooruit te plannen en meerdere dagen vooraf te voeren. Droge producten zoals meel en stro behouden bovendien hun frisheid en smaak langer voor het voerhek dan mais.

Is Rosé Ad Lib geschikt voor jouw bedrijf?

Rosé Ad Lib. is een veelzijdig voerconcept dat geschikt is voor diverse kalverbedrijven. Onze adviseurs zijn beschikbaar om de mogelijkheden van dit concept te bespreken, en samen te onderzoeken of dit aansluit bij de specifieke bedrijfsvoering.

Veelgestelde vragen over Rosé Ad Lib

Veelgestelde vragen over Rosé Ad Lib

Rosé Ad Lib. is een innovatief voerconcept ontwikkeld door De Heus, dat gebruikmaakt van onbeperkte verstrekkingen van stro en meel. Het verschilt van traditioneel voer door de unieke benadering van aparte verstrekkingen en de focus op constante voeropname.

Het gebruik van stro en meel biedt een kostenvoordeel, flexibele voertijden, constante voeropname en verbetering van de pensgezondheid bij kalveren. Rosé Ad Lib. heeft een kostenvoordeel van ongeveer 7% ten opzichte van het traditionele mais- en brokrantsoen.

Rosé Ad Lib. stimuleert een natuurlijk eetgedrag, verbetert de pensgezondheid, en draagt bij aan een gestage en gezonde groei door de constante voeropname. Dit bevordert de algehele gezondheid van de kalveren. Het stro zorgt ervoor dat de kalveren blijven herkauwen, wat resulteert in een hogere pens-pH en een snellere hersteltijd tijdens ziekteperioden.

De benadering van De Heus is uniek doordat Rosé Ad Lib. gebruikmaakt van aparte, onbeperkte verstrekkingen van stro en meel. Dit is een innovatieve aanpak die zich onderscheidt van traditionele voerconcepten op de markt.

Een grondige doorrekening toonde een kostenvoordeel van circa 7% vergeleken met het traditionele mais- en brokrantsoen, vanwege de constante kwaliteit en lagere prijzen van de gebruikte ingrediënten zoals tarwestro en meel.

Ja. Het flexibele voerschema maakt vooruit plannen en meerdere dagen vooraf voeren mogelijk. Droge producten zoals meel en stro behouden bovendien hun frisheid en smaak langer voor het voerhek dan mais, wat de efficiëntie van het voerproces verbetert.

Rosé Ad Lib. is een veelzijdig voerconcept en geschikt voor de meeste kalverbedrijven. Adviseurs zijn beschikbaar om de mogelijkheden te bespreken en samen te onderzoeken of het aansluit bij de specifieke bedrijfsvoering. Voor kalverhouders die overgestapt zijn maar zelf mais willen blijven verbouwen denkt De Heus graag mee in afname van de mais zodat rosékalverhouders toch mais kunnen blijven telen.

Je kunt contact opnemen met een expert door de informatie op de website te raadplegen of door gebruik te maken van de contactmogelijkheden die worden aangeboden, zoals het invullen van het contactformulier of het direct bellen van de verkoopleider Edwin van Werven.

Contact expert

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over Rosé Ad Lib. We staan klaar om je te helpen ontdekken hoe dit innovatieve voerconcept kan bijdragen aan de optimalisatie van jouw bedrijfsvoering.

Edwin van Werven

Verkoopleider

Rosé Totaal Plan

Een goede en gezonde ontwikkeling

Neem contact op met onze expert