Biologisch melkveevoer

Met aandacht voor de omgeving produceren

Jurrien Hummel

Specialist rundvee

Heb je een vraag over biologisch melkveevoer?

Neem contact op

Samen voor het beste biologisch resultaat

Biologisch voedsel past goed bij de wens van de consument om voedsel duurzamer en met aandacht voor de omgeving te produceren. De omzet van dit segment groeit dan ook ieder jaar. Voor biologische melkveehouders leidt dit tot een stabiele markt en een hogere opbrengst voor de melk. Wij leveren je daarbij de beste ondersteuning, om het ruwvoer op jouw bedrijf maximaal te benutten en te komen tot een goed voersaldo. Samen gaan we voor het beste biologisch resultaat.

RECYCLE verbetert eiwitbenutting

Vers gras maximaal omzetten in melk: dat is het doel van beweiding. Onze innovatie RECYCLE helpt je hierbij. De unieke mix van plantextracten in RECYCLE verbetert de penswerking en verhoogt de benutting van eiwit uit weidegras. Met als resultaat meer melk, een hoger melkeiwitgehalte, een lager melkureum en een eff

Meer informatie over RECYCLE

Twintig jaar ervaring in biologisch

Bij De Heus hebben we ruim 20 jaar ervaring met het adviseren en ondersteunen van klanten in het biologische segment. Wij kopen zelf onze biologische grondstoffen in en produceren de veevoeders in een gespecialiseerde en volledig Skal-, GMP+, en KAT-gecertificeerde biologische fabriek. Zo voldoen onze biologische rundvee voeders aan hoge eisen, ook doordat we in staat zijn in ons eigen gespecialiseerde laboratorium grondstofanalyses en kwaliteitscontroles uit te voeren. Deze hoge kwaliteitsstandaard valt op in de markt, we leveren aan biologische veehouders in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Denemarken met bulkwagens, big-bags en zakgoed.

Actief kennis delen

Het is belangrijk dat consumenten kunnen kiezen voor biologische producten, die met de grootst mogelijke zorg voor het milieu en dierenwelzijn zijn geproduceerd. Daarom kiezen we er bewust voor om de komende jaren te investeren in ons biologische assortiment. Dit doen we door nieuwe producten te ontwikkelen en door onze eigen kennis van biologisch produceren te vergroten en actief met je te delen.


Kijk op gras

Iedere maandagmorgen wordt er op zeven ‘Kijk Op Gras’ bedrijven een representatief monster genomen op een perceel dat bestemd is voor beweiding. De monsters komen van vijf reguliere en twee biologische melkveebedrijven op de meest voorkomende Nederlandse bodemsoorten, verspreid over het hele land.

Bekijk de data voor biologische bedrijven

Compleet assortiment

Of je nu aan het omschakelen bent naar biologisch, al jaren biologisch dynamisch produceert, op zoek bent naar aanvullend voer voor het melkvee, of naar mineralen, graszaad of specifieke producten voor de opfok van uw jongvee; ons biologische totaalpakket biedt je een ruime keuze. Daarbij is natuurlijk voor ieder product de biologische oorsprong gewaarborgd. Zo bieden wij u:

  • Krachtvoer
  • Droogstandsvoeders
  • Jongvee voeders
  • Ruwvoervervangers zoals Ruwvoermix en Granenmix
  • Bestermine Mineralenmengsels
  • Graszaad en gecertificeerde meststoffen
  • Natuurlijke additieven, zoals RECYCLE, om de eiwitbenutting te verbeteren

Biologische specialisten in iedere regio

Onze voeders komen met een passend advies, om het beste resultaat mogelijk te maken. Daarom hebben wij voor melkveehouders in alle regio’s biologische specialisten, ondersteund door een product manager en een adviseur ruwvoer- en mineralenmanagement. Zij helpen je op het gebied van biologische ruwvoerteelt, bemesting en rantsoen. We merken dat de specifieke begeleiding op het vlak van teelt, voederwaarde van weidegras en benutting van eiwit van het eigen bedrijf zorgen voor verbetering van resultaten. Met veel plezier en vertrouwen helpen we de biologische veehouderij zo een stapje verder.

Neem contact op met Jurrien

Voor meer informatie over biologisch melkveevoer

Mail Of bel Jurrien op 0611084671

Jurrien Hummel

Specialist rundvee